czwartek, 11 października 2018

NIECO INNE BABECZKI!

Tak jak już mówiliśmy przygotowaliśmy dla ciebie babeczki warzywne , które są bardzo zdrowe i pyszne nie będziemy dzisiaj się rozpisywać , ponieważ chcemy jak najszybciej pokazać ci ten jakże niezwykle pysznie-zdrowy przepis zapraszamy do "smacznego czytania" :)))


SKŁADNIKI:

-1 szklanka mąki pszennej;
-1 szklanka mąki jaglanej (można inną);
-1 jajko;
-szklanka mleka roślinnego;
-100 g. masła;
-1 łyżeczka proszku do pieczenia;
-1/2 łyżeczki sody;
wybrane warzywa, u nas:
3 różyczki brokuła, kilka fasolek szparagowych, kilka liści szpinaku, marchewka, 2 różyczki kalafiora.

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa ugotować i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą mikserem. Dodać warzywa i delikatnie wymieszać z ciastem. Wykładać do papilotek włożonych do blaszki muffinkowej do 3/4 wysokości papilotki. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni do zarumienienia się.Muffinki są lekko wilgotne w środku i dość ciężkie od warzyw. Pyyycha!!

Przepis naprawdę nie jest trudno i można go przyszykować w naprawdę krótkim czasie wystarczy trochę chęci:) a u nas babeczki prezentowały się tak:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz