poniedziałek, 18 lutego 2019

WARZYWNE PLACUSZKI

Każdy z nas ma dzień kiedy po ciężkim dniu w pracy czy też szkole nie ma siły na zrobienie jakiejś wytrawnej potrawy czy też na zrobienie zwykłego obiadu , dlatego dzisiaj przychodzimy ci z pomocą i pokażemy jak w szybki sposób przyrządzić pyszne placki ze składników które na pewno znajdują się w twojej lodówce. Placuszki są lekkie i lekkostrawne w dodatku zawierają cukinie , która jest świetnym warzywem dla osób odchudzających się a także odkwasza organizm , zapobiega zatrzymaniu się wody w organiżmie a na dodatek usuwa z organizmu zbędne produkty przemiany materii.  Nie przedłużając zaczynamy do czytania. :)

SKŁADNIKI:

 - 1 cukinia
 - 1 marchew
 - 1 jajko
 - mąka 2 łyżki
 - jogurt naturalny
 - zioła prowansalskie

PRZYGOTOWANIE:

 Cukinię umyj , obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach a, następnie posyp solą, odstaw na 5 minut przepłukaj i odsącz z soku. Marchewkę umyj , obierz i zetrzyj na tarce. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą startą cukinię, marchewkę, mąkę, jajko, sól i pieprz. Z otrzymanej masy uformuj placuszki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piec w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą jogurt naturalny i zioła prowansalskie.  Placuszki podawaj z sosem. SMACZNEGO!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz